Suche

Login

Verband der Europäischen Laminatbodenhersteller e.V.

Duurzaamheid en circulariteit EPLF neemt een nieuwe missie, visie en logo aan

Brussel, 17 juli 2020 – De leden van de Vereniging van Europese Producenten van Laminaatvloeren (EPLF) hebben een nieuwe visie, missie en logo aangenomen. Na de viering van het 25-jarig bestaan in 2019 hebben de leden besloten om het doel van de vereniging te herbekijken om ervoor te zorgen dat de vereniging relevant blijft, gezien de huidige context en hun ambitie voor de laminaatvloerindustrie.

Een nieuwe visie

Max von Tippelskirch (Swiss Krono Group), voorzitter van de Raad van Bestuur, zei: "De nieuwe visie van EPLF, 'het werken naar een duurzame laminaatvloerindustrie', toont onze ambitie om onze leden te ondersteunen bij het continu verbeteren van de duurzaamheid en circulariteit van hun producten en processen; hen te voorzien van markt- en beleidsinzichten om hun strategieën te ontwikkelen en zich aan te passen aan een steeds meer milieubewuste consument. Deze verschuiving zal onze toekomstige keuzes sturen op het gebied van activiteiten of diensten voor onze leden".

Een nieuwe missie
Met haar nieuwe missie, 'promoten van de voordelen van laminaatvloeren en de belangen van de Europese producenten van laminaatvloeren', wil EPLF de reputatie van laminaatvloeren versterken, door het bevorderen van de kernkenmerken (gemaakt met hout, duurzaam, recycleerbaar) en zich te richten op haar leden. EPLF zal het volgende doen:
•    OPLEIDEN door informatie te verstrekken over het product en de industrie
•    PROMOTEN van de reputatie van laminaatvloeren en de industrie
•    BENUTTEN van de rijkdom aan expertise van het netwerk
•    BEVORDEREN van de hoogste kwaliteit voor laminaatvloeren door standaardisatie

Een nieuw logo, van hout tot vloer
Met een vernieuwde visie en missie, kwam de noodzaak om het logo aan te passen om de evolutie van de vereniging te ondersteunen en het verhaal van laminaatvloeren kracht bij te zetten.

Het logo brengt drie essentiële boodschappen naar voren. Ten eerste is laminaat 'Made with Wood', een duurzame en hernieuwbare grondstof. Ten tweede is laminaat een circulair product. Het draagt bij tot het minimaliseren van afval door gebruik te maken van houtafval uit de zagerij-industrie en omdat het na gebruik gemakkelijk gerecycleerd kan worden. De ronde vorm van het logo symboliseert de circulariteit van hout. Ten derde moet het logo worden gezien als een kwaliteitsstempel voor producten die in Europa worden gemaakt (gesymboliseerd door de sterren van de Europese vlag), aangezien de leden van de EPLF voldoen aan de hoogste Europese kwaliteits- en milieunormen.

"Duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijk voor ons en onze klanten, daarom heeft de EPLF met dit nieuwe logo besloten om deze kenmerken van laminaatvloeren in de verf te zetten. De nieuwe tagline herinnert eraan dat laminaat voor 80% uit hout bestaat.

De lancering van ons nieuwe logo is een gelegenheid om het imago van het product te vernieuwen en de milieuaspecten ervan actief te tonen", aldus Ruben Desmet (Unilin), plaatsvervangend voorzitter van de vereniging.

Door een nieuwe visie, missie en logo aan te nemen, sluit de EPLF zich aan bij de verwachtingen van haar leden en heeft ze duidelijke doelstellingen voor de toekomst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met pressateplf [dot] com

Kontakt Presse

EPLF®
Verband der Europäischen Laminatbodenhersteller e.V.
Anne-Claude Martin
Pressereferentin
pressateplf [dot] com
Rue Defacqz 52
1050 Ixelles
Tel. +32.(0)2.536.86.74
 

(245.35 KB)
Mehr erfahren
Mehr erfahren
Nach Oben