Suche

Login

Verband der Europäischen Laminatbodenhersteller e.V.

2022 Trends report

Brussel, 21 december 2021 - Nu we het einde van 2021 naderen, gaat de trend naar authenticiteit en natuurlijkheid onverminderd door. Bovendien is er ook een toenemende vraag naar een meer authentieke en duurzame manier van leven. Onze leden hebben continu geïnvesteerd in nieuwe oplossingen om laminaatvloeren aan te bieden die tegen zwaar gebruik bestand zijn. Daarnaast hebben ze ook meer aandacht besteed aan de bescherming van het milieu.

Natuurlijk voor het oog en voor de planeet: de ‘Japandi’ manier van leven

Authentieke designs blijven het meest geliefd onder klanten. Daarbij staan nieuwe designs die het beste uit de natuur halen en tegelijk grondstoffen besparen voorop. Warme kleuren die doen denken aan honing en fijn hout met natuurlijke kenmerken zullen in 2022 de trend zijn. Natuurlijke beige- en zandtinten zijn ook populair, net als lichtgrijze tinten. Over het algemeen hebben klanten meer oog voor 'Scandinavische' en 'Japandi' designs die functionaliteit met rustiek minimalisme combineren om een comfortabel, natuurlijk en rustgevend thuisgevoel te creëren als bescherming tegen de externe uitdagingen van het dagelijks leven.
 
Fabrikanten hebben daarom laminaatvloeren met verschillende nuances ontwikkeld, om een bijzonder natuurlijk gevoel mogelijk te maken. Nieuwe designs bieden heldere en accentuerende warme kleuren, samen met historisch charmante patronen. Een combinatie van traditionele minerale bouwmaterialen en tegels in diverse formaten.
 
Wat de afwerking van de kleur betreft, zijn matte, mooi gestructureerde oppervlakken nog steeds de favoriete trend in de meeste Europese landen. Als het gaat om patronen, zijn visgraat en Chevron het meest gevraagd. Qua formaat geven Europese landen de voorkeur aan standaard plankformaten, terwijl Scandinavische landen eerder langere en bredere planken verkiezen. Hoewel design een belangrijk aspect van een vloer is, kijken klanten nu meer dan ooit naar de kwaliteit, functionaliteit en veiligheid van hun vloer.

 
Duurzaamheid zal innovatie stimuleren
 

Doordat we steeds meer tijd in ons eigen huis doorbrengen en onze leefruimte voor steeds meer verschillende activiteiten gebruiken, zijn klanten op zoek naar een vloer die zowel praktisch als duurzaam is. Laminaatvloeren zijn niet langer alleen voor de slaap- of woonkamer bestemd. Dankzij hun robuuste eigenschappen zijn ze ook steeds vaker in keukens, gangen en badkamers te vinden.

Bovenop vochtbestendige vloeren met ondoordringbare boven- en onderoppervlakken, zorgt innovatieve technologie voor een nieuw en uniek nauwsluitend kliksysteem dat het installatieproces vereenvoudigt en tegelijkertijd het binnendringen van water voorkomt. Zo krijgen klanten een vloer die aan de uitdagingen van de tijd kan weerstaan.

Naast nieuwe, functionele eigenschappen leggen onze leden de nadruk op een vloer die zowel degelijk als duurzaam is. De CO2-uitstoot kan aanzienlijk worden verminderd via regionaal gemaakte producten die veel hout bevatten - een hernieuwbare grondstof - en daardoor zowel een hoge binnenluchtkwaliteit als een onklopbaar levenscyclusvoordeel garanderen. Met een groeiende vraag naar vloeren die zowel voor het oog als voor de planeet natuurlijk zijn, wordt dit de belangrijkste focus van onze leden voor 2022: hun bijdrage aan de bescherming van het klimaat vergroten door middel van eco-bewuste productie, duurzame processen en gecertificeerde materialen, terwijl ze tegelijkertijd hoogwaardige vloeren aanbieden die natuurlijke designs in lijn met de natuur bevorderen.

 

Kontakt Presse

EPLF®
Verband der Europäischen Laminatbodenhersteller e.V.
Anne-Claude Martin
Pressereferentin
pressateplf [dot] com
Rue Defacqz 52
1050 Ixelles
Tel. +32.(0)2.536.86.74
 

Nach Oben